New Mindset New Chapter

Omdat ik de afgelopen week veel mensen heb zien worstelen met het afsluiten van het afgelopen jaar wil ik ook mijn overdenkingen delen.
Terugkijkend was 2015 voor veel mensen een roerig jaar, wereldwijd en natuurlijk op kleinere schaal. Angsten en onzekerheden spelen voor veel mensen een grote rol.

Ik kan persoonlijk terug kijken op een geweldig jaar met veel lessen, overwinningen, mooie herinneringen en verbindingen. Ook een jaar waarin ons bedrijf duidelijkere vormen heeft aangenomen. Ik kijk natuurlijk ook terug op het jaar van de jongeren en hun gezinnen waarin we een rol mogen spelen; dat doe ik met gepaste trots. Wat een dappere en lieve mensen, wat zijn ze allemaal gemotiveerd geweest en wat hebben ze veel inspanning geleverd om hun doelen te behalen. Dit alles gezien hebbende mogen we plannen gaan maken voor dit jaar.

Ik zie het nieuwe jaar niet als een nieuwe start maar meer als een nieuw vervolg.
We hebben allemaal bewust of onbewust nieuwe paden gecreëerd die we de komende periode kunnen bewandelen. Paden die hoe dan ook goed zijn, juist als je niet weet waar ze je brengen. Ga je er iets van leren? Gaan ze je in welke zin dan ook hogerop brengen? Of blijkt dit pad je volledig van je doel af te brengen?
We hebben altijd een keus, reageer je vanuit liefde en mededogen of vanuit soms onduidelijke angsten?

Driving on an new road to upcoming 2016

Heb je tijdens je overdenkingen terugkerende patronen ontdekt die hun waarde hebben verloren? Verbreek ze dan. Niet om de tijd terug te draaien of te blijven hangen in “wat als” maar om de obstakels op je nieuw gecreëerde paden op te ruimen. Soms is het genoeg om ze te zien, te accepteren dat ze er zijn en je voor te nemen het anders te gaan doen. Soms moet je even uit je comfortzone en jezelf overtuigen dat je het inderdaad anders gaat doen.
Break the line, change the sign.
Ja, zo klinkt het best makkelijk en nee zo lijkt het vaak niet.
Maar doe het mensen en accepteer hulp waar nodig, het opent nieuwe deuren op je nieuwe paden.
Vergeet ook niet je prestaties te overdenken en er trots op te zijn.
Ben je gevoelsmatig opnieuw begonnen op 1 januari? Dan kan dat op iedere dag van het jaar nog een keer. Laat oordelen over jezelf en de wereld los en LEEF.

Ik heb de overtuiging dat dat een mooi startpunt voor 2016 is. Ik wens iedereen vrede met het verleden en enthousiasme voor de komende periode.

Veel liefs