Therapie

Soms komt er het besef dat alleen begeleiding onvoldoende is om een onbalans te herstellen, persoonlijke beschadigingen te helen of destructieve patronen te doorbreken.

Op die momenten bestaat de mogelijkheid tot therapie.

 

Individuele therapie voor (jong)volwassenen

Individuele therapie wordt ingezet, als jouw problemen langdurig worden, deze je dagelijks functioneren belemmeren en er blokkades ontstaan in je ontwikkeling naar volwassenheid. Als angsten en emoties je voortdurend overspoelen en je gevangen zit in negatieve interactiepatronen, wat jou tot in het diepste van jezelf raakt. De therapie zal je helpen om je patronen, angsten en pijnpunten in te zien en je levenssituatie te aanvaarden. Je gaat je weer verbinden met wie je werkelijk bent, met jouw kracht, mogelijkheden en wijsheid. Onze therapie richt zich op persoonlijke bewustwording en een nieuwe levensbalans vanuit veiligheid en verbinding met jezelf en je omgeving.

Gezinstherapie

Voor gezinnen met kinderen en/of jeugdigen met psychische klachten en aanhoudende problemen, waardoor één of meerdere gezinsleden vastlopen in hun ontwikkeling, ouders blijven worstelen met opvoedingsvragen, waardoor er een onveilige thuissituatie is ontstaan. We helpen gezinnen om van binnen uit sterker te worden. Bijzondere aandacht is er voor de kwetsbaarheid van kinderen bij problemen van ouders en problemen tussen ouders. De therapie is gericht op herstel van beschadigingen in de onderlinge relaties en op het constructief verbinden van de gezinsleden vanuit een toenemend wederzijds vertrouwen en meer veiligheid.